Večeras je održana prva polufinalna večer Eurosonga u Globe Areni u Stockholmu, a nastup je hrvatske predstavnice Nine Kraljić bio impresivan. Otpjevavši pjesmu “Lighthouse” zasluženo je zaradia ovacije i gromoglasan pljesak publike te se plasirala u finale.
Uspješan hrvatski modni dizajner Juraj Zigman sa svojim je timom puna tri tjedna radio na kreaciji koju je Nina Kraljić nosila na pozornici Eurosonga.
“Haljina i plašt su jako scenični i na njima smo radili sigurno tri tjedna jer je izrada vrlo zahtjevna. Inspiraciju sam prvenstveno pronašao u Nini i njezinoj pjesmi, ali i njezinom doživljaju iste. Pogotovo kada sam čuo kako ona sama doživljava pjesmu – kao zemaljsku i vanzemaljsku Ninu. Njezin je doživljaj izuzetno inspirativan zato i nismo željeli doslovno pretočiti stihove u haljinu već uhvatiti poruku i svjetlost koja dopire iz dubljeg značenja pjesme”, objasnio je dizajner.
Osim za Nininu haljinu Juraj Zigman je zaslužan i za odjevne kombinacije pratećih vokala, Andreja Babića, Martine Majerle, Danijele Večerinović i Lina Lacmanovića Ćućića. Sa svima je, kaže, ostvario odličnu suradnju.
„Izuzetno mi je drago što sam u ovom projektu. Vizualni identitet pjesme je na visokoj razini, a pjesma je nadahnjujuća. Svjetlost mi je bila nit vodilja“, rekao je Juraj Zigman.
 
/ Foto: eurovision.tv /