Članovi grupe Let 3 u posljednjim su pripremama za predstavljanje spomenika “Angela Merkel sere” i koncert koji će mu uslijediti. Njihovom novom glazbeno-scenskom spektaklu što će se odviti 25. travnja, 16. travnja je u Laubi prethodio ekskluzivni Let 3 seminar za najveće fanove na kojem je bend ekskluzivno predstavio spomenik, ali i atraktivne kostime čiji dizajn potpisuje poznati kostrenski dizajner Juraj Zigman. Na posljednjim probama kostima u njegovom radnom prostoru na Kukuljanovu bilo je stoga vrlo živo.

– Ovo nam nije prva suradnja sa Zigmanom. Ovo nam je prva praktična proba, iako smo duhovne probe ranije imali više puta. Izmijenili smo energiju, došli do zajedničkog jezika i ponosni smo što surađujemo s njime, a i drago nam je što on voli raditi s nama. Kostimi su rezultat zajedničke inspiracije. Velika hvala gazdi i njegovim vjernim djelatnicama koje jako puno rade da bi se ovo realiziralo, rekao je pjevač Leta 3 Zoran Prodanović Prlja.

Pozitivna atmosfera, mnogo ludih ideja i puno pozitivne energije nikog nisu ostavili ravnodušnim.

– On je veliki dizajner, veliki kostimograf, umjetnik. Radio je velike kostime za predstave kao što je “Carmina burana”, “Aida”, “Šuma Striborova”… Stvarno je fenomenalan kostimograf. Dobro smo kliknuli. Mi smo umjetnici glazbe, on dizajna, dodao je Damir Martinović Mrle.

Baš kao što su “letovci” sretni suradnjom sa Zigmanom, tako je i naš poznati dizajner zadovoljan s Mrletom, Prljom i ostatkom benda.

– Ideja za kostime je potekla od njih. Ja se ne bih sjetio takvih stvari, mora me netko inspirirati da bih došao do toga. Super im je koncept. Mislim da se bore za ono za što se svi bore, pogotovo naši političari, a to je da budemo svi sretni i zadovoljni, zaključio je dizajner.

Zigmanovi kostimi odlično će se uklopiti u novi projekt Leta 3.

– Angela Merkel je simbol neoliberalnog kapitalizma. Tu su i dolar i euro, k’o dva oka u glavi, dodao je Mrle.

 

/ Tekst: Ivana Kocijan (novilist.hr), foto: Sergej Drechsler /